انتخاب هرس دستی مناسب برای این کار مهم است. معمولاً نوع هرس به ترجیح شخصی بستگی دارد.

این راهنما همچنین نگهداری، تیز کردن، و تکنیک های هرس را پوشش می دهد. یک هرس که به درستی نگهداری شود دوام بیشتری دارد و برش های بهتری ایجاد می کند! تسلط بر تکنیک های هرس می تواند به گیاهان کمک کند تا رشد جدیدی داشته باشند و تولید گل و میوه را بهبود بخشند. نکات نگهداری، تیز کردن، و تکنیک های ما را در زیر بخوانید!

پیدا کردن بهترین هرس دستی

انواع هرس

بای پس: هرس بای پس بهترین انتخاب برای برش چوب زنده است. تیغه برش به صورت قیچی مانند از کنار تیغه شمارنده عبور می کند. شکل قلاب تیغه شمارنده به ثابت نگه داشتن شاخه در حین برش کمک می کند. تیغه شمارنده پایین شاخه را کمی خرد می کند. از کنار شاخه برش دهید که به شما امکان می دهد تیغه شمارنده را در زیر چوبی که می خواهید بردارید قرار دهید. این امر باعث کاهش آسیب های وارده به شاخه می شود. تیغه های کوتاه تر برش های دقیق را آسان تر می کنند، اما تیغه های بلندتر کمی دسترسی شما را بیشتر می کند. طول دسته بیشتر اهرم را افزایش می دهد.

سندان: هرس به سبک سندان بهترین انتخاب برای برش چوب های قدیمی، سخت، شکننده و مرده است. تیغه برش به وسط سندان می افتد، گاهی اوقات به شکاف کوچکی که تیغه را دریافت می کند. سندان از شاخه زیر حمایت می کند تا احتمال پارگی آن کاهش یابد. سندان کمی پایین شاخه را در دو طرف تیغه برش خرد می کند. بنابراین بهتر است از هرس به سبک سندان روی چوب مرده استفاده کنید.

برش دوتایی: برخی از افراد سبک هرس “دو برش” را ترجیح می دهند. هرس دو برش به جای سندان یا ضد تیغه دارای دو تیغه برش است. لبه های تیز تیغه ها در طرف مقابل قرار دارند، بنابراین سطوح برش با یکدیگر تماس ندارند. تیغه های هرس های دو برش در کنار هم لانه می کنند.

انواع دستگیره

انواع و شکل های دسته هرس بسیار زیاد است. دستگیره هایی برای کاربران چپ دست و افرادی با دست های کوچکتر طراحی شده است. عمل جغجغه می تواند قدرت برش را چند برابر کند، اما ممکن است چندین فشار برای ایجاد برش لازم باشد. چفت ها در نقاط مختلف در امتداد دسته قرار دارند. یکی از ویژگی های خوب این است که می توانید با یک دست آن را باز کنید. دسته‌های چرخشی و ارگونومیک راحتی بیشتری را برای هرس طولانی‌مدت ایجاد می‌کنند و تاول‌زدگی را کاهش می‌دهند.

انتخاب ظرفیت برش مناسب

ظرفیت قیچی هرس فاصله بین تیغه ها است. این اندازه گیری اندازه شاخه ای را که می توانید برش دهید نشان نمی دهد. ظرفیت واقعی برش به سختی چوب و قدرت کاربر بستگی دارد. اگر ظرفیت برش 2 سانتی متر  است، ممکن است بتوانید آن را بدون مشکل برش دهید. تا زمانی که به طور غیرعادی قوی نباشید، نمی توانید 2 سانتی متر  را برش دهید. اگر برای ایجاد برش مجبور به زور زدن باشید، می تواند منجر به بریدگی های پاره شود و با چرخاندن آن به هرس آسیب برساند. در این مورد، برای جلوگیری از آسیب های غیرضروری، جابجایی به اره یا اره را در نظر بگیرید .

نکات تیز کردن و نگهداری هرس

در زیر می توانید نکات مفیدی از کارشناسان ما در مورد نحوه تیز کردن و نگهداری از هرس دستی خود بیابید. با رعایت نکات زیر قیچی شما می توتند تا مدت طولانی دوام بیاورند .

  • همیشه از ابزارهای تیز هرس استفاده کنید. آنها با تلاش کمتری برش می دهند و برش های تمیز سریعتر بهبود می یابند
  • روی قیچی هرس لبه مستقیم از یک فایل آسیاب یا سنگ صاف و تک برش استفاده کنید.
  • تیغه خود را قبل از اینکه کسل کننده شود تیز کنید تا تلاش را کاهش دهید. پرونده یا سنگ خود را در مزرعه با خود ببرید و در صورت لزوم تیغه را لمس کنید. از یک قوطی WD-40 برای شل کردن هرس های چسبنده استفاده کنید
  • اگر تیغه برش به شدت کدر یا بریدگی است، ممکن است مجبور شوید برای ترمیم آسیب، هرس ها را از هم جدا کنید. در برخی موارد، به جای تلاش برای تعمیر تیغه ای که به شدت آسیب دیده است، خرید یک تیغه جدید آسان تر است
  • زاویه کارخانه را روی لبه برش حفظ کنید. براده کردن تیغه بیش از حد صاف یا خیلی نازک باعث برداشتن اریب می شود. بدون اریب، لبه به سرعت مات می شود. یک تیغه کسل کننده می تواند تراشه یا غلت بزند
  • از تیغه تیز کنید، نه به سمت آن
  • سندان را تیز نکنید. فقط تیغه را تیز کنید
  • هرس بای پس را فقط در یک طرف تیغه تیز کنید. از سوهان زدن سمت صاف تیغه خودداری کنید، به جز برای از بین بردن سوراخ های ایجاد شده از سوهان کردن سمت لبه. یک برس سیمی ممکن است برای از بین بردن سوراخ های سبکی که ممکن است ظاهر شوند کافی باشد
  • سندان و هرس دو برش را در دو طرف تیغه تیز کنید
  • هنگام تیز کردن از یک حرکت مستقیم استفاده کنید. جلو و عقب «آبشوئی» نکنید زیرا این کار لبه را گرم می کند
  • قلاب ها یا بریدگی های قیچی لبه مستقیم به ندرت نیاز به تیز کردن دارند
  • می‌توانید قیچی‌های پرچین لبه‌های مواج را با یک سوهان لوله‌ای، سنگ ظریف یا لوله‌ای تیز کنید. از فایلی با سمت صاف استفاده نکنید، زیرا از خطوط مواج لبه پیروی نمی کند
  • پس از تیز کردن، روغن سبک ماشین را به کل تیغه بمالید
  • تجهیزات هرس خود را در محیطی محافظت شده نگهداری کنید
  • تیز کردن یک اره برش توربو بسیار دشوار است. به سادگی تعویض تیغه مشکل کمتری دارد
  • تیغه های اره سخت شده ضربه ای را نمی توان تیز کرد

تکنیک های هرس

برای باغبانانی که نمی توانند صبر کنند تا به فضای باز بروند و شروع به کار کنند، اواخر زمستان و اوایل بهار زمان بسیار خوبی برای هرس هستند. این بهترین زمان‌های هرس است زیرا درختان و درختچه‌ها هنوز رشد جدیدی ندارند. استثنای این قانون برای درختچه هایی است که در اوایل بهار گل می دهند مانند یاس بنفش یا فورسیتیا که باید به محض پایان گلدهی آنها را هرس کنید. در حالت ایده‌آل، این هرس را قبل از اینکه گیاهان بذر بدهند، کامل کنید.

انتخاب هرس مناسب برای کار ضروری است. اگر مجبورید برای ایجاد برش با هرس خود فشار دهید، پس هرس خیلی کوچک است. هرس نامناسب می تواند منجر به بریدگی های پاره شده و آسیب احتمالی ابزار شود. قیچی هرس را نپیچانید. در عوض برش را روی شاخه باز کنید. شاخه را از محل برش دور کنید تا باز شود و جا برای تیغه برش باز شود. در اینجا چند نکته دیگر وجود دارد که به شما کمک می کند مانند یک حرفه ای هرس کنید:

  • از هرس دستی برای شاخه هایی که اندازه انگشت کوچک شما بزرگتر نیست استفاده کنید
  • برای شاخه های بزرگتر از اندازه توصیه شده توسط سازنده، از قیچی استفاده نکنید. بسته به سختی چوب ممکن است نتوانید با حداکثر ضخامت کامل هرس کنید
  • هنگام استفاده از هرس های بای پس، سندان باید در سمت شاخه ای باشد که قصد حذف آن را دارید. این به جلوگیری از له شدن یقه شاخه کمک می کند
  • از ابزارهای تیز برای اطمینان از بریدگی خوب و تشویق پینه زدن استفاده کنید. اگر مشکوک به وجود بیماری هستید، ابزار خود را بین برش ها تمیز کنید
  • هنگامی که شاخه های بزرگتر را با اره هرس می کنید، برای جلوگیری از آسیب رساندن به درخت، ابتدا آن ها را زیر برش دهید. از تکنیک “3-cut” استفاده کنید
  • هنگام استفاده از هرس میله ای یا زمانی که روی نردبان هستید مراقب خطوط برق شهری باشید
  • هرس بدون دلیل موجه ممکن است ضرر بیشتری نسبت به سود داشته باشد. اگر در مورد اینکه کدام شاخه ها را بردارید سردرگم هستید، با شاخه هایی شروع کنید که: 1) شکسته یا مرده. 2) بیمار یا در حال مرگ؛ 3) مالیدن یا ضربدری. 4) رشد به سمت مرکز گیاه
  • در بیشتر موارد، تنها دلیل هرس رنگ این است که برش های خود را پنهان کنید
  • در آب و هوای غرب میانه، بهتر است از هرس انتخابی از آگوست تا زمانی که سرمای سختی داشته باشیم، خودداری کنیم. پاسخ طبیعی به هرس، رشد است و رشد جدیدی که در اواخر فصل رشد آغاز می شود، مقاوم به زمستان نخواهد بود.
  • گیاهان همیشه سبز را نباید در هوای زیر صفر هرس کرد. بهتر است کاج ها را زمانی هرس کنید که جوانه ها در مرحله شمع شدن هستند. صنوبر و صنوبر بهتر است زمانی که جوانه ها خواب هستند هرس شوند
  • از هرس سه گونه درختی تا زمانی که برگ نشوند خودداری کنید: گردو، افرا و توس. اگر زودتر هرس شوند، شیره بیش از حد را “خونریزی” می کنند. “خونریزی” به درخت آسیب نمی رساند، اما ممکن است پوست را لکه دار کند. هرس تمام درختان دیگر قبل از برگ زدن بی خطر است
  • شما می توانید هرس سبک را در هر زمان انجام دهید. شاخه های شکسته، مرده، ضعیف یا شدیداً سایه دار را می توان در هر زمانی از سال با تأثیر کمی بر روی گیاه جدا کرد.
  • به خاطر داشته باشید که در حین هرس به گیاه نگاه کنید تا تصویر بزرگ را به دست آورید
  • جوان سازی یک درختچه گلدار بیش از حد رشد کرده مانند یک یاس بنفش یک فرآیند ساده است. با این حال، این فرآیند باید طی چند سال به صورت مرحله ای انجام شود. بیشتر یاس بنفش ها هر فصل شاخه های جدید زیادی از پایه درختچه می فرستند. به پایه گیاه خود نگاه کنید تا ببینید آیا شاخه های جدید از زیر زمین به بالا فرستاده می شوند یا خیر. فرآیندی که به آن مکیدن گفته می شود. بلافاصله پس از پایان گلدهی، یک چهارم تا یک سوم قدیمی ترین و چوبی ترین ساقه ها را هرس کنید. برش های خود را یک یا دو اینچ از زمین ایجاد کنید. اکنون می توانید به چوب باقی مانده نیز شکل دهید. در پاسخ، یاس بنفش ساقه های مکنده بیشتری می فرستد. این روند را سالیانه تکرار کنید و در عرض چند سال یک گیاه کاملاً جدید خواهید داشت که بسیار فشرده تر و پربارتر است.
  • از حذف بیش از یک سوم گیاه در یک فصل خودداری کنید
  • هرچه زاویه یک شاخه باریکتر باشد، فاق ضعیف تر است
  • بریدگی های برافروخته می توانند بهبودی را به تأخیر بیندازند و باعث پوسیدگی درخت شوند. از بریدن یقه شاخه خودداری کنید
  • در حالی که درختان و درختچه های جوان می توانند به راحتی جایگزین بافت های هرس شده شوند، درختان مسن تر ممکن است این کار را نکنند. از نازک شدن شاخه ها در درختان مسن تر و مستقر خودداری کنید

درباره هرس و جوانه بیشتر بدانید

در هنگام هرس کمک می کند تا کمی در مورد جوانه ها درک کنید. در اینجا یک بررسی اجمالی است:

  • تقریباً تمام رشد از جوانه ها حاصل می شود
  • جوانه ها می توانند به برگ، شاخه یا گل تبدیل شوند
  • جوانه ها انواع مختلفی دارند: خفته، نهفته و ناخواسته
  • جوانه های خفته فصل گذشته برای رشد این فصل تشکیل شدند
  • جوانه های نهفته وجود دارند، اما مانند یک بیمه نامه غیرفعال می مانند
  • جوانه های ناخواسته آنهایی هستند که به سرعت در پاسخ به نیاز شکل می گیرند. این جوانه ها “ریشه عمیق” ندارند و باعث رشد ضعیف می شوند
  • جوانه های انتهایی جوانه هایی هستند که در نوک قرار دارند. جوانه های جانبی جوانه هایی هستند که در طرفین قرار دارند
  • جوانه های انتهایی هورمونی (اکسین) ترشح می کنند که رشد دیگر شاخه ها  را سرکوب می کند. این فرآیند “غلبه آپیکال” است و رشد یک گیاه را سازماندهی می کند
  • علاوه بر هرس برای ایمنی یا افزایش سلامت درخت، هرس می تواند تولید گل و میوه را نیز بهبود بخشد
  • هرس جوانه های انتهایی، هورمونی را که رشد جانبی را به تاخیر می اندازد، حذف می کند. این فرآیند منجر به بوته ای پرتر و پرتر می شود
  • 1.5  تا 1 سانتی متر بالاتر از جوانه ای که می خواهید برای هدایت رشد آینده استفاده کنید، هرس کنید. برش خود را از جوانه زاویه دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *